21 September 2008

an apple a day

disebabkan keboringan menunggu ke'upload'an game
saya mgambil masa yang amat benilai seperti sekilogram berlian
ataupun seberat rambut alleycat
untuk meng'update' blog saya yang penuh dgn semut dan anak2 nya

today is sunday!!!
hari di mana semua warga manusia brmalas-malasan
some of em just hanging around at warung kopi,
some just lazying at home,
and some (like me) juz ketiduran sepanjang masa.
kepada warga2 yang belum menyiapkan assignment atau homework or ada test mahupun yang ada bos bagik keja blom siap and so on
mari kita membakar minyak tengah malam untuk complete all the task!

yesterday is saturday!!!
hari di mana sume manusia enjoy sakan kerana holiday!!
yesterday (nk cite gak) me n tok penghulu went for baju raya-beg raya-kasut raya and everything that has raya words behind them (x temasok hantu raya atau jalan raya) hunting!!
hahah..sangat la penat tapi menyeronokkan kerana banyak makanan serta juadah yang mouth-watering dijual pada jam 3.00 petang!!
wat the heck!! mane der org bukak puase kol 3 petang
ish ish ish
bermacam2 gelagat manusia leh dilihat di jalan yang amat padat dgn org ..
mmg pack gile aaa wa cakap sama lu!!
jalan2 dari baju lagi bersih & wangi pon dah jadi basah kene peloh n bau asap
jalan2 lagi..banyak la gelagat diorg
ade yang tgh marah anak die
"nie nak baju raye ke tak??"
situasi pabila anak dah malas nak dengar cakap mak

"adek, tolong la..please stop crying for once!"
(mak yang dah fed up ngn anak dier)

antara dialog2 yang aku igt laa

pastuh g shoes hunting!
ni lagi satu hal
aku p aa kat scholl nye tempat
den tanpa muka segan silu aku panggel la abg yg keje situ nak mintak saiz
yang mak cik mak cik tepi tepi aku lak tengok aku ngn muke kehairanan
bizarre look la kata org puteh.kalo x pon peculiar look.
aku try2 la kasut tuh walopun bukan untok aku pon
diorg maseh gak tgk aku cam siak-k+l
aku bangga la gak dapat perhatian (ala2 pemes)
sampai aku cakap,
'excuse! nak kasut nih!'
( x sampai 5 menet pon aku belek2 kasot tuh)
rupe2 nye
mak cik tu nak kasut yang aku pegang rupenye!!
hahaha
sori la mak cik..saya cop dulu ekhh
hhahaha

pastuh ade la incident duit xleh kua la..memacam tul la cimb nih
tunggu la aku beli cimb tuh tuka jadi bank aku
hahaha
den lepak2 punye lepak balek shah alam balekk
pastuh kitorg wat iklan untuk mengadvertise kedai pak li
hahaha


iklan ala wani



iklan ala miaa




iklan ala kerabat diraja


dah dah
abes citer sal sabtu
so..tomorrow is monday!!
monday??
hari sume org x ske
sbb tuh ade perkataan monday blues
aku nak create la kaler len
monday red ke
monday pink ka
monday rainbow in kaler kaaa
hahahaha
dah dah
nak men gem lu

_out
blahhh

No comments: