26 December 2009

avatar!

on not sunny friday evening
kami (identiti dirahsiakan untuk saja2) telah pergi menonton cerita avatar

tahu kah cerita avatar itu?
ada pernah lihat iklan orang berwarna biru?
haa itulah cerita avatar!!

pada mula2 nya mati2 ingatkan cerita katun
heh rupanya salah sama sekali


inilah cerita avatar di dalam imaginasi saya sebelum masuk cinema
bintangkecil : saya tidak tgk pun trailernya. men redah je tgk. haha

oh back to the main objective of this post
avatar is a masterpiece!
walaupun duration agak lama
dalam erm 2 jam lebih jugak la (sumpah masuk lambat pun masih rasa cerita tu lama)

pada mula2 nya tidak begitu memahami cerita
sambil dalam hati berkata
*wth cite apa ni??*
tapi semakin lama cerita menjadi semakin interesting!
seriously!
pergerakan cerita in normal phase. isi ceritanya agak banyak.

kalau nak tahu ceritanya
sila klik di sini
itu trailernya

the interesting part in this movie is when mereka berdoa di pokok suci itu
menarik sungguh! lenggokan badan mereka amat unik!
bahasanya juga menarik hati. (maaf jika salah penggunaan kosa kata)

bukan itu sahaja, grafiknya juga wow
hutan itu amat menarik
jikalau ada hutan di malaysia sebegitu
(apabila terdapat tekanan pada rumput atau tumbuh2an serta pokok, mereka akan mengeluarkan warna yang cantik pada waktu malam)
sudah pasti saya nak bercuti di situ untuk sehari semalam!


kepada mereka yang belum lagi melihat cerita avatar
sila lah ke panggung wayang atau beli lah dvd dan tonton lah cerita ini!
anda akan mengalir hingus serta air mata secara tidak serentak!
rating : 4/5. (umi kata tolak 1 sebab cerita lama)



tgk lah. muka pun dah comel comel je. and mereka terlalu besar jika dibandingkan dengan manusia :)

2 comments:

Syasya1901 said...

weh hutan dia mmg cool kot...
kalo ada la btol2 aku p pindah dok dalam tu je...

EeinSebagaiBeta said...

mmg cool gila! tapi haiwan dia tak comel lah syasya, anjeng die rasa makin nak sepak tendang2 je. huhuhu