27 December 2009

last kiss



click here for the song


lagu ini lagu lama. i like this song sejak i heard the song for the first time

sedih?

yup sedih. even separated away from person we love and care pon dah sedih

ni lagi kalo yang meninggal, kan.

hearing this song reminded me to my late grandma

oh bukan kerana arwah nenek suka lagu ini

(dia org old-style, layan lagu joget dan segeng dengan nya)

tambah2 lagi arwah suka mengubah2 lirik mengikut mood nya

jika sedih, memang sayu lah lagu itu

jika marah, paluan gendang imaginasi nya amat kuat

meaning, dia akan mengetuk meja sekuat-kuatnya kerana mengimagine kan bahawa meja itu adalah gendang

dan jika dia terasa rindu, lagu yang dinyanyikan oleh nya amat indah..


i called her nek kurus

ini obviously kerana dia kurus

kurus sangat2

i envy her for that

tapi kalau dia gemuk takkan nak panggil nenek gemok. pelik pulak.

haha



termasuk tahun ni

its been about 4 years she left us

igt lagi time dia meninggal was the day i sit for my bm mid year my exam

ayah datang kat kelas suruh balik

nnti retest dia kata


nenek, i miss you..

although saya rasa rapat dengannya hanya ketika dia sudah nyanyuk

saya tetap sayang nenek kurus

al-fatihah untuk nenek

p/s : saya juga mewarisi gigi taring dari dia. ouh ya masa muda2 dulu dia comel ada lesung pipit dan gigi swing. comel sangat. :")

bintang kecil lagi** saya rindu hanis, irwani, rose, liyana, hasnor dan amalia. miqdad pula memang hari2 saya rindu. hemm.

out~

No comments: